Ayurveda, maga a csoda!

 2013.03.17. 15:02

Kipróbáltam. Mennyei utazás, ellazulás, fantasztikus.

……. de nem ám csak úgy egy terapeuta dolgozott rajtam, hanem egyből négy kezes masszázson vettem részt.

harmonia belso_ayurveda.jpg

Egy igazi indiai fa masszázságyon történik a kezelés, mit kezelés, szeánsz!

Ülve kezdődik. Meleg olajjal a két masszőr egyszerre érinti a karomat, majd a térdemet. Megismertetnek az érintéssel, a meleg olaj illatával.

Ezt követően a hátamra fektetnek. Ránézésre kőkemény fa ágy, de ebből semmit nem érzek.

A lábamat és karomat a két masszőr egyszerre simítja végig többször, nagy ívű, lendületes mozdulatokkal, tökéletes összhangban és harmóniában. Ez a monotónia, ismételt harmonikus mozdulatok ellazítanak. Már egészen nyugodt vagyok, pedig úgy estem be éppen erre a kezelésre. Majd a has és mellkas következik. Itt is két oldalról, ívelt, határozott mozdulatok következnek, már azt sem érzem, hogy éppen kinek a keze van a jobb, vagy baloldalamon. Teljes a harmónia, az ellazulás, már nincsenek gondolatok, csak a mozdulatokra figyelek, lebegek.

Hasra fordítanak a kemény ágyon, de már egyáltalán nem érzem. A meleg olaj a hátamon, a derekamon, fantasztikus érzés. A nagy hosszú, hullámzó mozdulatok szinte meditatív állapotba ringatnak. Azt hiszem el is alszom. Mikor ennek vége, meg kell fordulnom, azt sem tudom, hol vagyok. Kissé kába vagyok. Még nem kell leszállni az ágyról, mert még most jön a levezetés. Újra ülök és átsimítják a lábamat és a karomat. Lassan magamhoz térek.

Ezután még gőz következik. Ez lényegében egy ülő gőzkabin, amelyből a fej kint van. A terapeuta őriz és beszélget velem. Addig kell maradni, amíg az arcom és a fejem is izzadni kezd. Ekkor távozik a „vata” , a feszültség. Hiszen ez már a masszázs alatt is távozott!

Egy frissítő zuhanyozás következik. Még másnap is gyógynövény illatom van.

Ujjá születtem! Ezt ki kell próbálni mindenkinek!

http://bhc.hu/magan/selfness/szolgaltatasok/masszazs-terapiak/ayurveda-masszazsok/

Speciális indiai olaj:

Dhanwantharam: A váta és a Kafa problémák kezelésére szolgál: stressz, feszültség, idegesség, reumatikus bántalmak, neuralgia, duzzadt, merev ízületek, izomzat erősítése, izomgörcsök csökkentése. Táplálja és védi a bőrt.

Fontosabb összetevők:

Accacia, Emblica officinalis (alma), Asparagus racemosus (shatavari), Hemidesmus indicus, Solanum melonga, stb. Összesen 35 féle gyógynövény olaja főzete és párlata.

fehér lotus_ayurveda.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://selfnessprogram.blog.hu/api/trackback/id/tr995139522

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása