Hogyan kezdjem?

 2013.02.19. 16:01

Hányszor elhatározzuk, hogy na, most életmódot váltunk?

reggeli_napban_10_web.jpg

Újévhez, születésnaphoz, de leginkább a hétfőhöz kötjük. Vasárnap délután, ebéd után böngészünk a neten egy jó kis fogyókúrás program, legújabb diéta után.

Hétfő: még egészen jól megy

Kedd: este már nagyon éhes vagyok

Szerda:  na egy kicsit azért lehet enni

Csütörtök: ennyi munka mellett ezt nem lehet bírni, este egy kis jutalom falat becsúszik.

Péntek: na azért mégis csak elhatároztam

Szombat: családi összejövetel este, nem lehet nemet mondani

Vasárnap: bűntudat, ebéd stb.

………….és minden kezdődik elölről. De hányadszor?

Talán néhányan magukra ismernek.

Mit is lehetne tenni, hogy tartósan változtatni lehessen a rossz szokásainkon?

Kitaláltunk egy életmódváltó programot. Ez egy szűrővizsgálattal indul. Ebben, mint általában van egy vérvétel, melynek eredménye alapján már nagyon sok információ nyerhető. Ezt követően gyógytornászunk izomstátusz, fizikai állapot felmérést végez. Majd úgynevezett DEXA vizsgálat történik, melynek során csontsűrűséget és testösszetételt mérünk. Utóbbi nagy jelentőségű, mert ennek kapcsán megállapítható a kóros hasi zsír mennyisége, mely a szív és érrendszeri betegség rizikójára utal. A legérdekesebb rész, amit szerintem sokan kedvelnek, 3 kérdőív kitöltése. Ezek alapján kiderül, hogy kinek milyen mértékű a stressz tűrése, milyen képet alakított ki a saját testéről, és végül, de nem utolsó sorban a táplálkozási szokások is kiderülnek. Ezen eredmények birtokában az orvos-természetgyógyásszal történik konzultáció és közös tervezés, hogy egyénre szabottan milyen módszert ajánlunk az egészséges életmód megvalósításához.

A szűrés a belépő, a program ezután következik. Itt is nagy elhatározás szükséges, de a hozzánk fordulót nem hagyjuk magára. Szoros és rendszeres konzultációs lehetőséget kínálunk, tanácsokat adva a táplálkozásra, megvitatva az előforduló tüneteket. Segítünk a megfelelő mozgás kialakításában és pszichés támogatást nyújtunk.

Nagy kitartást, időt, odafigyelést igényel. De nem lesz egyedül, mi segítünk Önnek!

Még a kérdőívek kitöltését nem végeztem el, de a szűrőprogram többi részét megcsináltam.

Rövidesen beszámolok az eredményekről   ………………..

A bejegyzés trackback címe:

https://selfnessprogram.blog.hu/api/trackback/id/tr235092387

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása