Miért a selfness?

 2012.12.12. 09:46

profile.jpgAzt gondolom, hogy magázódnunk kellene! Magam részéről az illemtanban és viselkedésben inkább konzervatív vagyok. Arról nem beszélve, hogy nem tudom, kik olvassák majd szárnypróbálgatásaimat. Lehet, hogy tiszteletlenség lenne mindenkit látatlanban letegezni.

Ki is vagyok én?

A nevem dr Takács Ildikó, alapvégzettségemet tekintve radiológus szakorvos vagyok, jelenleg pedig a Budai Egészségközpont Selfness programjának szakmai vezetője. Számomra mindig is egy új dolog létrehozása okozta a legnagyobb izgalmat, inspirációt. Egy új feladat szárnyakat ad. Izgalmas feladat a kutató munka, a szakmai felkészülés, a szervezés, a munkatársak kiválasztása és persze a hely karakterének, szellemének kialakítása. Nagyon fontos szeretettel megtölteni mindezt.

A Budai Egészségközpont menedzsmentje felismerte azt, hogy a kiváló, a nyugati orvoslásban elért eredmények és szolgáltatás nem minden esetben elégíti ki az ügyfeleink igényeit. Nyitni kell a holisztikus szemlélet felé, komplementer módon, alternatív módszereket is igénybe kell venni az egészségmegőrzés, betegség megelőzés érdekében.

Hát így kapcsolódik össze a piaci igény az én személyes indíttatásommal, fejlődésemmel.

A SELFNESS ugyanis egy életvezetési módszer, ami segít abban, hogy belső önmagunkat mindinkább megismerjük. Saját felelősségünk az, hogy egy fejlődési folyamaton keresztül haladva felfedezzük valós korlátainkat és ebből lehetőséget kovácsolva megfelelő életet élhessünk.
A selfness-t az önmegváltoztatás folyamataként is emlegetik, lévén, hogy saját képességeink felmérése gyakran a változtatás igényét is magával hozza. Na, hát ezért tetszik ez nekem!

Az évek során sok tünet elért engem is, ami egy vezetőt (radiológia) egy változó korban lévő nőt elérhet. Túlsúly, küzdelem a kilókkal, az évekkel, a ráncokkal. Az álmatlan éjszakák. Nem mindig szárnyalnak már úgy a gondolataim, mert minden egyes percet a feladatok pontos, precíz végrehajtásának kényszere foglalja el, azaz a stressz.

Tudom-e majd saját épülésemre fordítani mindazt a tudást, amit a kedves kollégáim ebbe a programba hoztak? Megoldást hoz-e az a szemlélet, amit közvetíteni szeretnénk? Tudok-e a változtatni a napirendemen? Le tudok-e fogyni?

Elhatároztam, hogy igénybe véve a Budai Egészségközpont Selfness programjának szolgáltatásait magam is megpróbálok változtatni az életvitelemen, a táplálkozásomon. Le kell adnom minimum 10 kg-t.
Kicsit azért félek.......

A bejegyzés trackback címe:

https://selfnessprogram.blog.hu/api/trackback/id/tr464960178

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása